nedelja, 31. januar 2016

Spet nazaj ...svet pa se vrti naprej! Kam gre????

Zdaj bi se najprej posula s pepelom, zakaj me toliko časa ni bilo! (op.p. ne vem kakšen pomen ima to posipanje s pepelom. Ali kdo ve??). Dobila sem namreč nov "delovni kotiček", za katerega pa se je izkazalo, da internet tja ne vleče :(!
Potem pa bolj sem odlašala, težje sem se pripravila k pisanju.

Zdaj pa spet ne morem začeti s pisanjem v novem letu, če ne naredim slovesa s starim letom - 31. januarja !?!. Še novoletne smrečice ne morem podreti! ;)    Nehaj komplicirat !!

Takole je bilo.... spominjam se nekaterih lepih doživetij in dogodkov, ki so se mi zgodili v 2015 :
- EUROSONG - Dunaj 2015
- PETRA na počitnicah
- BOROVNICE
- HORACIJ magazin

EUROSONG - Dunaj 2015
Darilo hčerke za moj okrogli rojstni dan, ki sem ga sicer praznovala decembra, kljub temu pa Eurosonga nisva mogli prestaviti na konec leta, a ne?! :).
Na Dunaju sva bili štiri dni, od četrtka do nedelje. Imeli sva se super! Dež nama ni pokvaril lepih doživetij in zanimivih srečanj. Prireditev je bila odlično organizirana, dobri gostitelji in vzdušje na vrhuncu!
Eurosong je en veeelik biznis ...ogromno obiskovalcev - iz večine evropskih držav, iz Avstralije, Južne Amerike. Hoteli so bili zasedeni, turistične znamenitosti, muzeji, galerije, opera oblegani (op.p.: tri mesece prej sem hotela rezervirati operno predstavo preko spleta ...nemogoče, vse je bilo zasedeno!), prav tako lokali in restavracije ...ampak vse je teklo tekoče, gostoljubno, prijetno ...vse v znamenju Eurosonga.

Šov enkraten, Conchita ...prava profesionalka in prava dama; večina pesmi dobrih. Moji favoriti so bili Italijani, zasedli so tretje mesto!
Res, bilo je lepoooo!


Hvala Sonja!


















Šli sva tudi na "dunajca" in Sacher torto, kot se za obisk na Dunaju spodobi! ;)

V bližini najinega hotela sva odkrili lokal z imenom  "Lepa Brena", kjer je tako, kot bi prišel v "kafano" na Balkanu, sami "naši". Zakajeno, z dobro kavo (ta pravo-turško), jugo muziko od Biljelog dugma do trubačev in Željka Joksimoviča. Prav nostalgično!
Aja, pa še TV ...kjer je bil samo fuzbal ! ;)  Najprej so naju "čudno" gledali, ko sva se usedli in naročili kavo, potem (op.p.: po tretjem obisku...) so se naju navadili. Pozdravit naju je prišel "gazda" se rokoval z nama, "častil" kavo, potem pa smo obujali/la spomine na dobre, stare čase. Zanimivo doživetje!

Naslednje leto ... ups, letos bo Eurosong v Stockholmu... predaleč, pa še čudni časi so :( !

 
 
PETRA NA POČITNICAH
Čeprav je bilo ravno v tem času izredno vroče, sva midve pekli: kruh, pletenice, čokoladne mafine, piškote. Imeli sva Počitniško pekarno "Petra plus 5."
Vročina sploh ni bila ovira ;).
 
 
  Celo po borovnice sva šli. Nabrali sva jih en liter in sladoled iz njih je bil zelo okusen!
Seveda ni šlo brez obiska živalskega vrta, vožnje z vlakom v Ljubljano in srečanja z malo Ivano in njeno babi na sladoledu v Cacau.

 
 
BOROVNICE
Bilo jih je veliko in s prijateljicami smo bile pridne nabiralke. Zraven smo se še naklepetale, nasmejale, "na malicale";), kaj človek potrebuje še več ...kot sočloveka! Ob nabiranju borovnic je res fajn imeti družbo !
Še nikoli nisem nabrala toliko borovnic, res da sem bila utrujena...ampak ti čudoviti, modro - vijolični sadeži so vabili! Privabila pa sem tudi nekaj klopov, čeprav sem se mazala z autanom, kisom, kapljicami31, ...sta se me dva trdno prijela, in ko sem ju odkrila ... "no comment". ;) 
 
A ni lepa ...modro - zelena kombinacija?   
 
 


 



Veliko smo jih kar takoj pojedli, nekaj sem jih "razdelila okoli", nekaj sem jih zamrznila. Naredila sem borovničevo marmelado, sirup, sladoled, borovničev liker in borovničke v žganju. Komaj čakam in upam, da jih bo letos tudi tako veliko - borovnic !

Borovničev liker je res dober, ne preveč "močan"), evo recept
1 liter rdečega vina
1/2 kg sladkorja
3 dcl svežih ali zamrznjenih borovnic
3 vanili sladkorje
1 dcl ruma
Vino in sladkor sem zavrela, dodala borovnice, vrelo je 5 - 7 minut.
V ohlajen liker sem nalila še rum, premešala in nalila v manjše steklenice s širšim "vratom".
P.s.: ruma lahko daš tudi več ali pa kombiniraš: pol ruma in pol žganja. Hvala Anči! ;)

HORACIJ magazin
...se je zgodil 17. novembra...Odprtje naše, družinske trgovine z različnimi mokami, čaji, kosmiči, oreščki, piškoti, medom, ...  Srečno Horacij!


_____________________________________________________________________


A nimam lepega šopka!?!!
 
Hvala vsem!!!!
Predvsem pa mojim sončkom Sonji in Tomažu in Brankotu, da me razumejo in stojijo ob strani, kadar je treba!
 


 Zdaj grem pa podret novoletno jelko !
 
 
P.s: SREČNO 2016 ampak res!!!!!


2 komentarja:

  1. O, kdo se je končno spet oglasil! :-))) Hvala za izčrpen opis pomembnih dogodkov preteklega leta. Vidim, da si uživala na polno. Fotke so krasne! Vse dobro Horaciju! Aja, pa Stockholm sploh ni daleč... Sedaj pa res podri jelko! :-))

    OdgovoriIzbriši
  2. Ja, Sonja takole mamo! :) Pri teh mojih letih pa se včasih še vedno iščem!? ;)Sicer preteklo leto ni bilo samo uživanje, bilo je tudi mnogo skrbi, jeze, žalosti,negotovosti,bolezni... ampak ko pogledaš nazaj, z distance, je bilo lepo ! Saj veš:
    smeh in solze! Čisto človeško! Zato je pa lep ta naš svet in ljudje na njem! Rada prebiram tvoj blog in tudi druge bloge, saj mi dajejo spodbudo in energijo! Jelka je pa že podrta ! :))

    OdgovoriIzbriši